Donny’s ‘hot chocobomb’

Op deze toch wel donkere dagen in hartje zomer, hadden wij wel zin in iets lekkers.
Warme chocomelk kun je maken in allerlei varianten en wij zijn tijdens de ‘zomerstorm’ gaan experimenteren met onze ‘Chewy Chocolate Chip koek’.

Voor een mok warme choco heb je nodig:

» 1/2 Donny Craves Original Chewy Chocolate Chip cookie
» Volle melk
» Een stuk melk of pure chocolade
» Slagroomspuit of zelf geklopte slagroom
» Kaneel (optioneel)
» Koffiesiroop (optioneel)

Pak een grote mok of hittebestendig glas en vul hem met flink wat melk. Op deze manier weet je precies hoeveel je nodig hebt. Giet de melk over in een kleine pan en verwarm al roerend de melk zodat er geen velletje op komt. Wanneer er stoom van de melk af komt is hij op een goede temperatuur en schenk je hem weer terug in je mok. Vervolgens gooi je een stuk van je favo chocolade erin en roer je in de melk tot de chocolade gesmolten is. Tussendoor moet je zelf proeven of hij op smaak is.

Om wat extra smaak te geven aan de warme chocomelk kun je er een klein scheutje koffiesiroop bij doen. Je kunt kiezen uit diverse smaken zoals caramel of vanille.

Bovenop de chocolademelk maak je een goede toef slagroom. Hier kan je, als je het lekker vind, wat kaneel op strooien voor een extra lekkere smaak. Als finishing touch kruimel je een halve Donny Craves Original Chewy Chocolate Chip koek boven op de slagroom, et voilà, genieten maar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *