I scream, you scream.

Zon, zee, strand en IJS!  Wat is nou lekkerder dan een zelfgemaakt ijsje mét koek? Wij hebben geëxperimenteerd met onze koeken en hebben hier drie heerlijke ijsjes mee gemaakt die je makkelijk zelf thuis kunt maken. Gooi die raketjes en calippo’s maar in de prullenbak want dit is smullen!

We hebben 3 smaken bedacht: Cocobanana, Vanilla Chocobanana en RedFruit.

Ok, aan de slag:

Wat heb je nodig?


» Cocobanana
– Halve banaan
2 Chocolate Chip Littles
– 100 ml biologische kokosmelk

» Vanille Chocobanana

– Halve banaan
– 2 Chocolate Chip Littles
– 100 ml biologische vanille yoghurt

» Roodfruit

– Handje frambozen

– 2 Spiced Cranberry Littles

– 50 ml biologische volle yoghurt

– 50 ml biologische vanille yoghurt

Recept:

» Coco-choco-banana

Stop ongeveer een halve banaan en 100 ml kokosmelk in de blender. Zorg ervoor dat er geen stukken banaan meer in zitten. Proef zelf of je het ijsje meer kokos of meer banaansmaak wilt geven en voeg hier dan wat van toe. Pak twee Chocolate Chip Little koekjes en verkruimel deze in een schaaltje. Schep de kruimels door het kokos banaan mengsel zodat de koek goed word verdeeld. Giet het mengsel in een ijsvorm en laat hem een paar uur in de vriezer staan. Smullen geblazen!

» Vanilla-Choco-banana

Stop ongeveer een halve banaan en 100 ml vanille yoghurt in de blender. Pak twee Chocolate Chip Little koekjes en verkruimel deze in een schaaltje. Schep de kruimels door het kokos banaan mengsel zodat de koek goed word verdeeld. Giet het mengsel in een ijsvorm en laat hem een paar uur in de vriezer staan en smullen maar!

» RedFruit

Stop ongeveer een handje frambozen in de blender samen met 50 ml volle yoghurt. Pak twee Spiced Cranberry Little koekjes en verkruimel deze in een schaaltje. Schep de helft van de kruimels door het frambozen yoghurt mengsel zodat de koek goed word verdeeld. Pak een schaaltje en vul deze met 50 ml vanille yoghurt. Schep hier de andere helft van de koek doorheen. Daarna vul je de ijsvormpjes om en om met de mengsels. Bijv. eerst de vanille yoghurt en daarna de volle yoghurt zodat er een mooi kleuren effect ontstaat. Wacht een paar uurtjes op een krukje voor de vriezer en likken maar!

Banaan_Chocolade_3 Banaan_Kokos_1 Banaan_Chocolade_2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *