Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel….

verborgen_suikers_bewuste_levensstijl_Donny_Craves_keukenkastjesfilosofie

Stel, je loopt de supermarkt in. Het is al laat en je wilt snel naar huis om wat te eten. Dus even vlug de basis boodschappen pakken, geen zin om te koken? Maaltijdsalade dan maar.

 

Bij de kassa aangekomen zit je mandje vol met je dagelijkse spulletjes. Cruesli, die ene lekkere biologische perzikyoghurt, een tonijn-maaltijdsalade, ketchup, een meergranenbrood, sandwich spread, een blikje linzen voor door de salade en een zakje chips. Want het moet wel leuk blijven. Op het eerste gezicht lijkt dit boodschappenmandje vrij verantwoord. Maar helaas hebben alle boodschappen één ding gemeen: ze zitten bomvol met suikers.

 

Steeds vaker horen we berichten over de groeiende hoeveelheid ‘verborgen suikers’ die fabrikanten in onze boodschappen stoppen. Onschuldig lijkende producten als soep of rijstwafels blijken grote hoeveelheden suiker te bevatten.

Of fabrikanten verschuilen zich achter de claim dat er ‘natuurlijke suikers’ in hun producten zitten. Dit is al een stukje beter, maar helaas. Of het nou geproduceerd is in de fabriek of aan een boom. Suiker blijft suiker.
Door deze ontwikkeling is het tegenwoordig moeilijker om een product zonder suiker te vinden dan met. Terwijl we er niet eens bewust van zijn. Een slimme verkooptruc van fabrikanten om meer producten te verkopen. Want zodra je meer suiker eet heb je er ook meer behoefte aan.

 

Natuurlijk heb je af en toe zin in een zak snoep of een koekje. Dat moet je ook zeker doen!
Het leven kan zo nu en dan wel een lichte sugarcoat gebruiken.

De truc is om bewust om te gaan met de keuzes die je maakt en een balans te vinden tussen zoet en goed. Fabrikanten willen ons graag laten geloven dat zoet en goed zonder consequenties kunnen samengaan. Maar dit is bijna nooit het geval.

 

In onze koeken gebruiken we ook suiker, daar zijn we heel eerlijk over. Bij Donny zijn we constant bezig om de perfecte balans te zoeken tussen lekker en goed. Daarnaast zijn we wel open over onze ingrediënten en gebruiken geen lastige namen zoals ‘maltodextrine’. Dat is onze keukenkastjes filosofie. Geen moeilijke namen voor makkelijke dingen.
En hoe lekker ze ook zijn, we raden niet aan om elke dag te ontbijten met een Donny koek. Je verstand gebruiken heet dat. Echter zijn ze wel een aanvulling op een gezonde voedingsstijl, waar je bewust nadenkt en stilstaat over wat je in je mond stopt.

 

 

    Benieuwd hoe jij het doet?

Hou eens een dagboekje bij met de Eetmeter app van het Voedingscentrum en check jouw suikerinname!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *