Recept: Kruidnoten Mascarpone Crème

Ben je nog op zoek naar een heerlijk dessert voor pakjesavond? Check hier onze Kruidnoten Mascarpone Crème met appel en kaneel.


De Sint is weer in het land, dus wij vonden het weer tijd voor een lekker recept. Dit keer hebben we een heerlijk toetje gemaakt met onze biologische kruidnoten. Beter dan dit kun je pakjesavond niet beginnen.


Benodigdheden voor 1 toetje:

» een mooi glas

» een klein handje kruidnoten

» pakje mascarpone crème

» kaneel

» suiker

» een halve appel

Extra toevoeging:

» kaneelsuiker


De bereiding:

Doe de mascarpone in een schaaltje en breng op smaak met suiker en kaneel. Roer dit goed door elkaar en verkruimel hier wat kruidnoten doorheen.

Voor de eerste laag in het glaasje, pak je een kruidnoot en breek je deze in grove stukken. Leg op de bodem van het glas en doe hierop een laagje mascarpone crème.

Voor de volgende laag ga je de appel schillen en in dunne plakjes snijden. Bak deze kort in de pan met wat suiker en kaneel en leg deze vervolgens op het laagje mascarpone.

Bovenop de appeltjes leg je nog een laagje mascarpone crème en hier strooi je nog wat extra koekkruimels overheen. Eventueel kun je hier nog wat kaneelsuiker op strooien voor een extra lekkere bite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *