Recept: Mug-shot-cake

Soms heb je een extra stimulans nodig om uit bed te komen. Vooral nu het weer donkerder en kouder wordt ‘s ochtends.
 
Wij zijn de keuken ingegaan en hebben twee heerlijke ontbijtjes in elkaar getoverd met onze koeken. Een verantwoord cakeje, zonder toegevoegde suikers mét koek, want een beetje zondigen is gezond! Maak kennis met de mug-shot-cake.

 

De basis voor de twee recepten is hetzelfde.
 

  • Je mengt 1 ei met 1 theelepel bakpoeder tot het goed geklopt is.
  •  

  • Vervolgens doe je er 3 eetlepels havermout in en voeg je er ongeveer 1 eetlepel van je favoriete yoghurt toe.
  •  

  • Dit roer je even goed door totdat het goed gemengd is.

    Mug-shot-roodfruit-cake:

Bij dit recept voeg je na de basis ongeveer een handje roodfruit toe en kruimel je ¼ van een Spiced Cranberry Cookie. Vervolgens doe je hem ongeveer 2 minuten in de magnetron. Daarna kruimel je nog een kwart van het koekje over de mugcake voor een crunchy bovenkant. Doe hem ongeveer nog een halve minuut tot een minuut in de magnetron en klaar is je ontbijt.


    Mug-shot-appel-cake:

Nadat de basis is gemaakt, schil je een appel en snijdt je hem in dunne schijfjes en hak je hem in kleinere stukjes. Vervolgens roer je dit door het havermoutmengsel en voeg je wat kaneel toe. Kruimel ¼ van een Oatmeal Raisin Cookie en roer dit ook door het mengsel. Daarna doe je de mok ongeveer 2 minuten in de magnetron. Daarna kruimel je nog een kwart van het koekje over de mugcake voor een crunchy bovenkant. Doe hem ongeveer nog een halve minuut tot een minuut in de magnetron en klaar is je ontbijt.

 

Enjoy your mug-shot-cake!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *