Over Donny Craves


Donny Craves is 10 jaar geleden begonnen met bakken op missie om op een zo bewust mogelijke manier de allerlekkerste koekjes, cakes, muffins en taarten te bakken. Voedzaam, vullend maar vooral verrukkelijk.

Duurzaamheid

Toen wij starten was duurzaam nog vooral betuttelend. Op duurzame en plantaardige verpakkingen zaten mensen in een veld vol paardenbloemen te picknicken in gestipte jurkjes en was de inhoud niet eens echt lekker. Dan kan sexyer, stoerder en lekkerder dachten wij en zo werd Donny Craves geboren 

Gecharmeerd door de trends en ontwikkelingen zijn wij in 2017 gaan experimenteren met plant-based bakken. Niet alleen voor de lucky bastards die de koeken oppeuzelen maar ook voor de wereld waarin we leven.

Met de lancering van de nieuwe verpakte koeken bakt Donny Craves voortaan 100% plantaardig. (Je kunt ze vinden in onze webshop!)

Vegan

Het ei en de boter zijn uit de receptuur verdwenen, en toegevoegd zijn verschillende ‘geredde’ groenten: wortel en courgette die door kleine imperfecties het supermarktschap niet hebben gehaald, maar verwerkt in de koeken zorgen voor extra structuur en voedingswaarde. Behalve groenten redt deze stap uiteraard ook dieren. Volgens een berekening van ProVeg bespaart de aanpassing ieder jaar ruim 20.000 eieren en meer dan honderd dierenlevens.

Onze missie is om minder voedsel te verspillen en minder energie en water te verbruiken. Zo houden we rekening met de planeet, de natuur en de dieren.