Selecteer een pagina

Het lekkere van koek combineren met het goede van groente. Om deze vervolgens om te bakken in bekende oud Hollandse zoetigheden. Die wij opnieuw hebben uitgevonden op een plantaardige en duurzamere manier. Vegan koekjes dus.

Hoe wij vegan koekjes eten eerlijker willen maken?

Door de ecologische voetafdruk te verkleinen en door gebruik te maken van reststromen. Onze producten zitten boordevol gezonde groente. Deze groentes ontvangen wij weer van boeren, verwerkers en retailers zijn reststromen. Feitelijk producten die de schappen nét niet halen. Misschien niet altijd de meest knappe producten maar wel zo eerlijk en zeker net zo lekker. Alle onnodige rare chemicaliën vervangen wij door betere ingrediënten.
Die je daadwerkelijk kunt uitspreken, zoals:

  • bieten
  • kikkererwten
  • wortelen
  • spinazie
  • zeewier
  • noten
  • en veel meer …

En dus producten vol met mineralen, antioxidanten, vezels en eiwitten, tegelijkertijd gewoon gezond.

Ecologische voetafdruk

Producten waarvan wij weten dat ze een te grote impact achterlaten vervangen wij. Maar wel voor een betere varianten en uitsluitend plantaardige ingrediënten. Die ook nog eens minder belastend zijn voor het milieu en de aarde. Naast minder verspilling van voedsel zo ook minder verspilling van energie. 100% plantaardig oftewel vegan. Wij gebruiken geen dierlijke bronnen. En daarom zijn onze koeken niet alleen verrukkelijk maar ook een duurzaam alternatief.

Soja productie

Ongeveer drie kwart van de wereldwijde soja productie is bestemd als veevoer. Dat weer bedoelt is  voor het consumeren van dierlijke melk, vlees en eieren. Tegelijkertijd blijkt het eten van vlees en zuivel namelijk de belangrijkste oorzaak van deze ontbossing te zijn. Hoogste tijd voor verandering vinden wij. Grofweg kunnen wij als mens er niet meer onderuit. Ons huidige consumptiepatroon vraagt verandering voor de aarde, het milieu, de dieren en elkaar.

Let’s bake the world a better place! Zodat je voor vegan koekjes niet perse naar de winkel, webshop of koffiebar hoeft!