Wereldvoedseldag

Vandaag is het Wereldvoedseldag. Dit betekent niet dat je jezelf helemaal vol mag proppen met lekkernijen. Nee, lieve kijkbuiskinderen: deze dag in het leven geroepen om wereldwijd aandacht te vragen aan de mensen die onvoldoende voedsel tot hun beschikking hebben. Hoe kunnen wij zorgen dat iedereen in de wereld voldoende te eten heeft? Verspilling in de westerse wereld is daarbij een belangrijke factor.

Donny Craves probeert op onze eigen manier zo min mogelijk deeg te verspillen. Een kleine bijdrage natuurlijk. Maar alle beetjes helpen. The Littles hebben bijvoorbeeld een speciale vorm. Het zijn zeshoekige koekjes waar wij bewust voor hebben gekozen. Op deze manier kun je de koekjes in één keer uit het deeg snijden zonder dat je het hoeft te koelen of te bewerken. En dat scheelt deeg en energie.

Naast dat wij zelf letten op het zo min mogelijk verspillen van het deeg, kunnen jullie zelf ook meehelpen. Dat pakje vergeten cookies achterin je kast? Gooi ze vooral niet weg, want met deze taaie koekskes kun je nog veel lekkere dingen maken.

Een paar ideeën:

» Maak een taartbodem van koekkruimels voor een overheerlijke chocolade cheesecake.

» Bak ze even in een koekenpan en gooi ze door je youghurt voor een lekkere crunchy bite. Of maak van een blikje gecondenseerde melk karamel die je zo over je crunchy cookies heen kan gieten.

» Maak er spoorpunten, bonkies of puntkoek van. Allemaal één pot nat. 

Have fun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *