fbpx

10 jaar geleden begon startten wij met Donny Craves + Bedford & Delancey. Op missie om op een zo bewust mogelijke manier het allerlekkerste koekjes, cakes, muffins en taarten te bakken. Voedzaam, vullend maar vooral verrukkelijk. Toen wij starten was biologisch nog vooral betuttelend. Op de biologische verpakkingen zaten mensen in een veld vol paardenbloemen te picknicken in gestipte jurkjes en was de inhoud niet eens echt lekker. Dan kan sexyer, stoerder en lekkerder dachten wij en zo werd Donny Craves geboren, vernoemd naar Donnie Brasco, maffia boy met een gouden hartje.

Gecharmeerd door de trends en ontwikkelingen voor het gebruiken van duurzame ingrediënten zijn wij vanaf 2017 gaan experimenteren met plant-based bakken. Niet alleen voor de lucky bastards die de koeken oppeuzelen maar ook voor de wereld waarin we leven. Zo ontstond vorig jaar de allereerste plant-based roze koek. De bekende Nederlandse koek in een verantwoord jasje door een basis van kikkererwten met een roze topping van rozenbottel en rode biet. Het lekkere van koek gecombineerd met het goede van groente volgens onze keu-ken-kast-jes-fi-lo-so-fie. Er zitten niets in de koek wat jij niet in je keukenkastje hebt staan. Geen E-nummers of andere onnodige toevoegingen. Smaak is alles voor ons en de beste smaak komt nu eenmaal uit de beste ingrediënten.

Na het succes van de plant-based roze koek is het gouden hartje alleen maar harder gaan kloppen en zijn wij door blijven bakken op een zo bewust mogelijke manier, door gebruik te maken van ingrediënten die tijdens het productieproces zo min mogelijk energie kosten. Mede om deze reden hebben wij voor ons allernieuwste baksel uitsluitend gebruik gemaakt van plantaardige ingrediënten in plaats van dierlijke producten. Na veel enthousiaste reacties van ons zorgvuldig uitgekozen smaakpanel vertellen wij nu met trots over ons nieuw baksel:

De plant-based brownie!

Wederom een verrukkelijk product, om je vingers bij af te likken.

Hoe wij dit ambachtelijk stukje 100% plantaardig hebben kunnen maken en toch vol vezels met een hoog chewiness gehalte?

Door courgette, zeewier en spinazie toe te voegen. Lekker, goed, knap en het productieproces kost minder energie en levert exact de juiste aanbevolen dagelijkse hoeveelheid happiness (ADHH).

Bedankt allemaal voor jullie support afgelopen jaren, ben je nieuwsgierig naar ons nieuw baksel? Stuur ons gerust een berichtje en hou ons in de gaten voor nog meer goodness.

 

Let’s bake the world a better place.