fbpx

Een kennismaking met onze allerleukste vrienden- en vriendinnen waar wij graag een koekje mee eten. Leveranciers, fans, webshoppers en eigenaren en medewerkers van de coolste spots waar Donny’s baksels worden verkocht. Hello, Aloha, Bonjour, Hola…

Anne&Max! Bij Anne&Max kun je zeven dagen in de week terecht voor een ontspannen gevoel op de kernmomenten van de dag: ontbijt, eerste koffie van de dag, taart lunch en in de namiddag. Een huiskamer in de stad. Hier worden verse, authentieke, vooral biologische, eerlijke en duurzame producten geserveerd.

Hello, Aloha, Bonjour, Hola… 

Met wat voor idee zijn jullie gestart en runnen jullie de zaak/ zaken?

Wobbe van Zoelen is 15 jaar geleden in Haarlem gestart met Anne&Max. Zijn missie was toen en is nu nog steeds dat hij een huiskamer in de stad wil creëren waar gasten elke dag, op hun manier en tijdstip, zich thuis voelen.

Sinds 2012 is Anne&Max een franchise-organisatie. Inmiddels is franchise een belangrijke pijler binnen de groeistrategie en worden 17 vestigingen al met veel succes geleid door zelfstandige ondernemers.

Wat oor veranderingen zien jullie in consumptiepatronen?

De gast is meer nieuwsgierig naar de herkomst van een product. Met al deze nieuwsgierigheid vormt er een nieuw bewustzijn. Gasten willen steeds beter weten op welke manier een product is geproduceerd en hoeveel impact dit heeft op de wereld. Anne&Max maakt bewuste keuzes betreft samenwerkingspartners en leveranciers.

Een aantal voorwaarden waar onze leveranciers aan moeten voldoen zijn: bij voorkeur bio of biodynamisch, milieuvriendelijke werkwijze op het gebied van energie, verpakkingen en waterverbruik en hoe geven zij iets terug aan de wereld? Doen zij iets aan het onderhouden van de natuur?

Hoe jullie hier zelf aan mee doen?

Anne&Max wilt haar gasten goed voeden met eerlijke, duurzame en veelal biologische producten. In de laatste 15 jaar is er veel veranderd op drinks & food gebied. Met bepaalde trends op food & drinks gebied ga je mee, bij andere pak je de alleen stukjes wat past bij het concept. Wel is duidelijk dat de vegan beweging geen trend is, maar hier is gekomen om ook te blijven. Anne&Max heeft hierom ook een breed assortiment voor gasten die ervoor kiezen om plant-based eten.

Waarom jullie kiezen voor een plant-based assortiment?

De vraag wordt steeds groter waardoor je hierop moet inspelen met je aanbod. Hiernaast zie je dat mensen steeds bewuster gaan eten; minder vlees en vis en meer plant-based.

Hoe jullie de toekomst van duurzaamheid zien in de voedingsindustrie?

Rooskleurig (dezelfde kleur als de heerlijke vegan roze koeken van Donny Craves). Binnen de horeca wordt er steeds meer gewerkt met reststromen en afvalstromen. Zo is Anne&Max bezig met een leverancier die de sinaasappelschillen omtovert tot heerlijke zeepjes en andere beautyproducten en ook met het koffiedik kan veel worden gedaan, zo worden hier hele paddenstoelen-families op gekweekt die weer terug de horeca keuken inkomen om hiermee heerlijke gerechten mee te maken.

Anne&Max is open, eerlijk, zorgzaam en transparant en wil uitgroeien tot een nationale keten van Fresh Food & Coffee Cafés. Op dit moment zijn er vestigingen in: Alkmaar, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Leidschendam, Rotterdam, Leidschendam, Utrecht en Zwolle.

Dankjewel! Let’s bake the world.