fbpx

Wist je dat er dagelijks ruim 130.000 broden blijven liggen in Nederlandse bakkerijen en supermarkten?

Doodzonde vinden de drie gepassioneerde bakkers en initiatiefnemers van Bakkersgrondstof daarom krijgt brood vanaf nu een tweede kans. Afgelopen jaar zijn ze begonnen overtollig brood te recyclen tot een smaakvol broodmeel waarvan ze onder andere heerlijk desembrood, pitabroodjes en Kvass (een licht alcoholisch drankje) maken.

Hoe zij te werk gaan? De bakkers van Bakkergrondstof maken van deze reststroom broodmeel en dit kunnen de partners, waar het brood vandaan komt, weer gebruiken om nieuwe producten van te maken. Bakkersgrondstof bakt hier zelf nieuwe desembroden van en stelt het broodmeel ter beschikking aan andere producenten van levensmiddelen, zo ook aan de bakkerij van Donny Craves! Dit gerecycled broodmeel is namelijk een van de ingrediënten die Donny Craves gebruiken voor het verrijken van de brownies. Verrukkelijke brownies die niet alleen plantaardig maar ook circulair zijn. Zoete baksels tegen minder voedselverspilling!

De missie van de heren van Bakkersgrondstof: zuiniger omgaan met de wereld en het verdelen van de welvaart. Een onderdeel hiervan is iedereen een kijkje geven in de keten en dit zo helder mogelijk vormgeven. Hoe groeit graan, hoelang duurt dit proces, wat gebeurt er wanneer het graan volgroeid is en daarbij waar gaat het geld heen dat je voor het uiteindelijke product betaalt. Hopelijk leidt een inzicht in de keten en dit delen met zoveel mogelijk mensen op den duur tot minder voedselverspilling.

De focus voor komende tijd ligt in contacten leggen met horeca leveranciers en grote productieketens om nog meer broden een tweede kans te geven. Via de online broodshop zijn de desembroden van Bakkersgrondstof te koop net zoals de tosti’s die zij in samenwerking met De Tweede Jeugd maken.

Wil je meer weten of broden en tosti’s bestellen? Neem een kijkje op de website van Bakkersgrondstof.