fbpx

In de (papieren en digitale) agenda’s van team Donny stond de laatste week van september al enige maanden als bezet gemarkeerd. Ons team is niet zo groot dus het was nog even passen en meten wie, waar Donny Craves zou gaan vertegenwoordigen. Tot maandagochtend werd er nog geschoven maar stipt op tijd stonden wij maandagochtend klaar bij Gastvrij Rotterdam, Amsterdam Capital House en een paar dagen later, op woensdag, startklaar voor de deur van GO!-NH. GO!-NH organiseert onder andere accelerator programma’s voor MKB bedrijven en start-ups met duurzame innovaties in de provincie Noord-Holland. Hier worden wij komende drie maanden klaargestoomd voor de volgende stap. De volgende stap voor ons? Samen met de kennis van de provincie, een kundige coach en de 12 andere deelnemers onze plannen om duurzaam te ondernemen van productie tot transport nog verder uit te zoeken en te verbeteren. Door het volgen van workshops en ondersteuning van experts uit de praktijk. Dit programma vindt plaats op verschillende locaties in Noord-Holland en op 23 januari 2020 is de grote finale van de accelerator. Dan presenteren alle deelnemers de resultaten van drie maanden werken. Afgelopen week werd Rob, directeur en opperbakker, al een week lang overspoelt met kennis en aan het werk gezet bij het accelerator programma. Wat wij komende weken allemaal zullen gaan leren en doen tijdens dit programma gaan wij uiteraard over schrijven en delen.

 

In diezelfde week in september waren wij uitgenodigd door Amsterdam Capital house. Een initiatief van de Gemeente Amsterdam. Waar bedrijven en ondernemers samen komen om kennis te delen en toekomstige ondernemers te ondersteunen. Drie dagen mochten wij bezoekers vertellen over onze keu-ken-kast-jes-fi-lo-so-fie en de reden waarom wij zo duurzaam mogelijk zijn aan het bakken door onder stap voor stap alle dierlijke ingrediënten vervangen voor plantaardige ingrediënten

 

Een stukje buiten de provincie stonden wij op de horecabeurs: Gastvrij Rotterdam. Een mooie kans om meer mensen kennis te laten maken met het nieuwe koekhappen. Waarom bakken wij, op welke manier de lekkerste en meest verantwoorde baksels. In samenwerking met Proveg en Verstrade hebben wij onze baksels weer aan veel mensen laten zien, voelen, ruiken en proeven. Waar we met zien en proeven de meeste indruk hebben gemaakt. Brownies met zeewier, dé roze koek (guilty pleasure 2.0) rijk aan vezels doordat de koek voor 1/3 uit groente bestaat of pompoenkoekjes roepen nog weleens verbaasde reacties op. Smaakt het dan nog wel zo lekker en zoet als koek? Jazeker! Bij Donny Craves staat het lekkere van koek voorop maar wij vinden ook dat we er niet meer onderuit komen dat er op een nieuwe manier moet worden nagedacht.

Let’s bake the world a better place!