fbpx
Een kennismaking met onze allerleukste vrienden- en vriendinnen waar wij graag een koekje mee eten. Leveranciers, fans, webshoppers en eigenaren en medewerkers van de coolste spots waar Donny’s baksels worden verkocht. Hello, Aloha, Bonjour, Hola…
 
WE CANTEEN! We Canteen vormt bedrijfsrestaurants om tot een omgeving waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod. Ze bieden lokale food ondernemers, die een single dish restaurant, foodtruck of cateringbedrijf hebben, de mogelijkheid om hun specialiteiten te bereiden en serveren in een van de vele bedrijfsfoodcourts als aanvulling op het dagelijks aanbod.  Wij aten een eerlijk gebakken koekje met Danny, executive chef bij We Canteen, over onze samenwerking, de veranderingen in consumptiepatronen en de keuze voor plantaardige alternatieven. 
 
Na zijn opleiding en vele jaren ervaring in binnen- en buitenland van de klassieke keuken in Zwitserland tot hotels dichtbij huis kwam Danny 12 jaar geleden voor het eerst in aanmerking met catering. Voor zijn Job als Executive Chef was Bij Vitam was hij verantwoordelijk voor het bepalen van het assortiment, evenementen, conceptontwikkeling en het waarborgen van de kwaliteit voor de locaties van Spaces in Nederland. Sinds twee jaar is Danny hard aan het werk bij We Canteen, onderdeel van D&B facility group. Hier worden grote stappen gemaakt van startup naar scale up. We Canteen staat op plaats 19 in de top 25 grootste cateraars van Nederland en werkt samen met ruim 300 lokale ondernemers in Nederland. 
 
 
Hello, Aloha, Bonjour, Hola… 
 
 
Met welke gedachte is We Canteen gestart?
We Canteen is opgericht in 2012 door Maaike en Charlotte met de gedachte catering op de universiteit te verbeteren en afwisselender te maken met eerlijk eten door lokale ondernemers en food start ups een podium te geven.
 
Wat voor veranderingen in consumptiepatronen zien jullie?
Wij zien dat eerlijk eten steeds belangrijker wordt voor gasten. Men lijkt zich meer bewust van wat ze eten en waarmee ze hun lichaam voeden. Vanaf het moment dat wij zijn gestart met het faciliteren van universiteits- en bedrijfsrestaurants is dit ook een van onze doelen; een gevarieerd en eerlijk aanbod aan eten en drinken bieden.
 
Jullie kiezen steeds meer voor plantaardige alternatieven. Vanwaar deze keuze?
Binnen onze filosofie over het nuttigen van voedsel vinden wij het niet noodzakelijk dierlijke producten te gebruiken. Plantaardige producten worden gelukkig ook steeds beter en smaken soms zelfs beter dan het originele product of dierlijke producten.
 
Hoe zien jullie de toekomst van duurzaamheid in de voedingsindustrie?
Waar wij ons op dit moment op focussen is nauwkeurig kijken naar afvalstromen en verpakkingen verduurzamen. De wens voor een plasticvrij bedrijfsrestaurant horen wij al meer en meer van opdrachtgevers.  Verspilling van eten is natuurlijk doodzonde. Initiatieven om verspilling tegen te gaan en om voedsel waar bijvoorbeeld een vlekje op zit te redden groeit en dit vinden wij mooie ontwikkelingen.
 
Dankjewel! Let’s bake the world a better place.