fbpx

Twee jaar geleden startten wij met ons onderzoek naar het vervangen van dierlijke ingrediënten voor uitsluitend plantaardige ingrediënten in onze producten. Een behoorlijke challenge, maar inmiddels zijn wij dichterbij de essentie gekomen waarom wij de wereld hapje voor hapje mooier willen bakken. Door rekening te houden met de zogenoemde ecologische voetafdruk, ontstaat een geheel ander uitgangspunt en denkproces bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Ons streven is om op een zo positieve, leuke, maar vooral zalige manier onnodige voedselverspilling tegen te gaan. Waarom wij deze keuzes maken is in onderstaand kleurrijk overzicht mooi samengevat.

Ons eerste verrukkelijke succes was de 100% plant-based roze koek. De traditionele roze koek in een nieuw jasje, waarbij wij ei en boter hebben vervangen voor kikkererwten, wortel en havermeel. En de mooi-gekleurde-geplette-luizen die de originele roze koek roze maken, hebben wij vervangen door rode biet en rozenbottel. Voilà: hiermee zijn alle dierlijke ingrediënten vervangen door plantaardige alternatieven.

Naast de roze koek zijn onze plantaardige brownies ons laatste grote succes. Net zo smeuïg en vol van smaak, maar deze plant based variant bevat extra vezels door toegevoegd zeewier.

De volgende stap is het gebruik van reststromen; ingrediënten van uitstekende kwaliteit die om diverse redenen tot uitval zijn gereduceerd. Binnenkort introduceren wij ons allernieuwste plant based product, gemaakt van reststromen! Benieuwd wat dat is? Hou ons in de gaten!

 

Het lekkere van koek gecombineerd met goede van groente: het nieuwe koekhappen!